Г-н Борисов днес ми се обади и възобновихме диалога. Ще преговаряме,

...
Г-н Борисов днес ми се обади и възобновихме диалога. Ще преговаряме,
Коментари Харесай

Бойко Борисов се обадил на Христо Иванов да възобновят диалога

" Г-н Борисов през днешния ден ми се обади и възобновихме разговора. Ще преговаряме, ще се опитаме да има държавно управление ". Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по " Панорама " в петък вечерта. Той посочи, че това държавно управление би трябвало да прави промени и че ПП-ДБ са оповестили преговорната позиция и са подготвени за договарят по по-добри хрумвания. 

По мотив регулаторите Иванов сподели, че са желали да се схванат с ГЕРБ-СДС и внезапно господин Пеевски се взривил, че неговият дял няма да бъде обезпечен. С това Иванов си изяснява непредвиденото му изригване. 

" Този вид политическо държание би трябвало да бъде преустановен, това в същината си е опит за шантаж. Той (Пеевски - б.р.) сподели значима фраза, без Движение за права и свободи не може да има ръководство ". Ако някой си мисли, че без избирателен резултат ще има дял или къс, това не е редно ", счита още той. 

" Правителството е с доста комплицирана формула. Много е значимо да сме сигурни, че ще има продължение на антикорупционна промяна, правосъдна промяна, публично безапелационен избор на регулаторите, които са над 30 ", сподели водачът на Демократична България. 

" Не е просто битие на държавно управление, в идващите месеци се очакват  промени, в това число и на службите за сигурност. Мнозинството с всичките компликации и разделения сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е мъчно основано, само че без да го има държавното управление, няма да го има и Народното събрание. Споделяме тази отговорност ", сподели още той.

" С смяната на конституцията беше заложено регулаторите да са самостоятелни. Хората, които ще изпратим да имат високи нравствени и професионални качества. В тези диалози ние слагаме тематиката,  регламента, един път като се разберем за него, ще се разберем и за номинациите.

За препоръчаните от партиите членове на регулаторите, той сподели, че настояването от ПП-ДБ е инспекция за интегритет, за подозрения за корупция. След това оценка на професионалните им качества.

 След като имаме цялостната картина на качествата, в конкурентна среда можем да ги изберем ", сподели Иванов и позволи номинации и от организации.  Според него до момента в който едни поддържаме държавно управление и парламент,  различен с плаващи болшинства си обезпечават регулаторите. Затова желае ясна процедура, правилник и ясна  политическа  отговорност. Той съобщи, че сега регулаторите са от ГЕРБ-СДС. Той се усъмни дали в тях няма да се открият проблеми като този с Нотариуса.

Когато предходната председателка на парламентарната група на ГЕРБ оповестила систематизиране на позициите по формулата  1 към 3, нямало скандал, когато в този момент ПП-ДБ разказват ясна процедура, в този момент е скандал, реагира още той.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР